HR-Assessment

  • Job Fit Assessment

De Job Fit Assessment is een zeer uitgebreid systeem voor het evalueren van de kenmerken en kwaliteiten van een kandidaat die zijn werkefficiëntie beïnvloeden. De resultaten van de test geven aan hoe goed een kandidaat bij de functie past, wat zijn sterke en zwakke punten zijn en geven specifieke indicaties over hoe de kandidaat effectief in zijn functie te managen. Met een Job Fit Assessment kunt u de problemen die zich later kunnen voordoen voorspellen en begrijpen en zodat u ook weet hoe u deze kunt vermijden.

  • Menselijk Potentieel Assessment

De intrinsieke menselijke eigenschappen van een persoon zijn "werktuigen" die worden gebruikt om resultaten te verkrijgen.


Met de Menselijk Potentieel Assessment kunt u het menselijk potentieel van een persoon op waarde schatten en zo precies weten wat zijn werkelijke waarde voor uw bedrijf is. De Menselijk Potentieel Assessment is een zeer krachtig hulpmiddel om de juiste persoon op de juiste plaats te zetten.

  • Performance Due Diligence

De resultaten van een kandidaat in de toekomst zullen zijn zoals zijn eerdere prestaties. Performance Due Diligence is een gepatenteerde methode om de productiviteit en resultaten van een kandidaat in zijn vorige banen grondig te verifiëren, om alleen degene te selecteren die een meerwaarde zal zijn voor uw bedrijf.

  • Jaarlijkse beoordelingsgespekken

Klassieke jaarlijkse beoordelingsgesprekken zijn tegenwoordig niet meer geschikt. Ze zijn tijdrovend, stressvol en frustrerend voor de betrokken partijen. RH-mètre heeft een methode ontwikkeld die deze interviews transformeert in meer constructieve ervaringen waarbij de nadruk niet ligt op het corrigeren van zwakheden, maar integendeel; over hoe de sterke punten van de werknemer te benadrukken en hoe hem te helpen deze meer te gebruiken.